به گزارش خبرگزاری اهلبیت (ع) ـ ابنا ـ حجتالاسلام «عباس جعفری» دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت (ع) در گفتوگو با ایکنا گفت: اسلام سرآمد ادیان آسمانی است و خداوند در طول هزاران سال انبیاء و دینهای مختلفی برای سعادت بشر مبعوث کرده که سرآمد همه انبیاء و ادیان، اسلام و پیامبر اکرم (ص) است.
وی با بیان اینکه در قرآن، رسالت پیامبر، جهانی معرفی شده است افزود: یکی از مهمترین رسالت انبیاء، توحید و نجات انسان از بند و یوغ هر چیزی غیر از خدا و رسیدن به بندگی خداوند است؛ این مأموریت تمامیانبیاء و به خصوص پیامبر اسلام بوده است؛ معرفتبخشی و آگاهی مردم به سمت توحید و بندگی خداوند مهمترین وظیفه آنان بوده است.
جعفری فراهانی تصریح کرد: انسانها متفاوت آفریده شدهاند و میزان معرفت نسبت به خدا هم به اندازه این استعداد و تفاوت، مختلف است ولی انسان باید برای افزایش معرفت به خدا و توحید تلاش کند.
دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) اضافه کرد: انسان میتواند از طریق معرفت درونی و هم بیرونی و جهان آفرینش به توحید پی ببرد و مراتب توحیدی خود را روز به روز افزایش دهد؛ لذا از بزرگترین تعالیم انبیاء رساندن مردم به توحید حقیقی است.
وی بیان کرد: رسالت مهم دیگر پیامبر و اسلام، پرستش خداوند است یعنی ابتدا انسانها باید معرفت به توحید و خدا پیدا کنند، سپس این معرفت را در عمل به کار گیرند و به کارگیری آن همان عمل کردن به دستورات خداوند است؛ در روایتی از امام صادق(ع) ذکر شده است که « اَلْعُبودِیَّةُ جَوْهَرَةٌ کنْهُهَا الرُّبوبِیَّةُ » یعنی انسان از راه بندگی به سعادت برسد.
جعفری فراهانی اظهار کرد: مرحله بعد از توحید و عبادت و بندگی، رعایت اخلاق در عرصه فردی و اجتماعی است؛ رعایت اخلاق در همه محیطهای زندگی اعم از مدرسه و دانشگاه و رانندگی و همه ابعاد سبک زندگی؛ پیامبر فرمودند که « انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق ؛ یکی از اهداف بعثت من تکمیل مکارم اخلاق است».
وی افزود: پیامبر اکرم (ص) در رفتار اجتماعی و شخصی و خانوادگی مکارم اخلاق را به بهترین وجه پیاده کردند و نمونه عالی و تجسم اخلاقی فردی و اجتماعی بودند؛ امروز هم رفتار عالادنه، منصفانه، رفتار و گفتار دور از دروغ و فریب و تهمت و ... مصداق مکارم اخلاقی است.
جعفری فراهانی افزود: امروز اخلاق در جامعه کمرنگ شده است و به خصوص با گسترش ابزار رسانهای و فضای دیجیتال، رعایت اصول اخلاقی بسیار نقشآفرین است مثلا اخلاق اسلامیاجازه نمیدهد مطلب و نقل و قول و تصاویر را بدون اینکه به صحت آن مطمئن باشیم برای دیگران بفرستیم و اجازه ندهیم تا حقیقت آن طور که هست به گوش مردم برسد.
جعفری فراهانی تصریح کرد: قرآن کریم فرموده است که « وَلَا تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ »(۳۶/اسراء) یا « وَ إِنَّ الظَّنَّ لَا یُغْنِی مِنَ الْحَقِّ شَیْئًا » (۲۸/نجم) یعنی ظن و گام کافی نیست و باید علم داشته باشیم به یک مطلب تا بتوانیم از آن تبعیت کنیم؛ اقشار مختلف مردم از تمامیاقشار و مشاغل باید اخلاق اسلامیرا حرفه خود بشناسند و به آن عمل کنند اگر مدعی مسلمان بودن و پیرو پیامبر بودن هستیم.
این پژوهشگر اظهار کرد: الان متاسفانه رفتار برخی از ما براساس چارچوبهای دینی نیست و حتی این وظیفه در حق والدین هم رعایت نمیشود؛ برخی والدین نسبت به حقوق فرزندان بیتوجه هستند. دانشآموزان نسبت به معلمان و معلمان نسبت به دانشآموزان و ... و برخی مغازهداران و فروشندگان در کسب درآمد حلال مراعات چارچوب اسلامیرا ندارند و همه اینها با ادعای تبعیت از پیامبر سازگار نیست.
جعفری فراهانی اظهار کرد: گرانفروشی، کمفروشی، احتکار و ... مسائلی است که متاسفانه در جامعه امروزی ما کم نیست و به شدت از اخلاق الهی و اسلامیدور است و به هیچ وجه با مدعی پیروی پیامبر سازگاری ندارد.
لینک اصلی
https://iqna.ir/fa/news/3886589
https://fa.abna24.com/news/%d8%a7%